Βιογραφικό

Φυσικοθεραπευτής

Παναγιώτης Κρίθης

https://www.physiokrithis.gr/wp-content/uploads/2018/11/krithis_profile-500x700.jpg

Ονομάζομαι Παναγιώτης Κρίθης και είμαι Manual Therapist – Φυσικοθεραπευτής. Σπούδασα και ολοκλήρωσα τη σχολή Νοσηλευτικής στο Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας (1997 - 2001). Στη συνέχεια φοίτησα στη σχολή Φυσικοθεραπείας στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών όπου και αποφοίτησα το 2006 (2002-2006).

Εξειδικεύτηκα στην Ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς φοιτώντας στη σχολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Manual Therapy (IFOMT) (2006 - 2010). Το 2006 - 2008 εξειδικεύτηκα στις μεθόδους Kinesiotaping, Myofascial Release και Trigger Points Therapy, PNF (Ιδιοδέκτρια Νευρομυϊκή Διευκόλυνση), N.A.P (Νευρομυϊκή Αρθρική Πλαστικότητα), Maitland Manual Therapy και Mulligan Manual Therapy, McKenzie Manual Therapy, Θεραπευτικό και Αθλητικό Taping, Λεμφική Μάλαξη.

Παρακολούθησα το διετές πρόγραμμα εξειδίκευσης “Αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων”, της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας (2007-2009). Επίσης παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το 2010 το πρόγραμμα εξειδίκευσης “Αποκατάσταση της άρθρωσης του γόνατος” της D.K.S (2009-2010). Επίσης εξειδικεύτηκα στη μέθοδο αποκατάστασης CLINICAL PILATES & KINETIC CONTROL.

Τέλος εξειδικεύτηκα στον Βιοϊατρικό Βελονισμό φοιτώντας στο πρόγραμμα της Ελληνικής Φυσιοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας (2010-2012). Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, της Ελληνικής Φυσιοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μanual Therapist.

Είμαι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Manual Therapy (I.F.O.M.T).

Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού από οκτώ ετών, με βοήθησε να αντιληφθώ καλύτερα και άμεσα τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος, είτε αυτό καταπονείται από τον αθλητισμό, είτε από την καθημερινότητα (καθιστική ζωή, υπολογιστής, άγχος κ.τ.λ.).

Δυστυχώς, η αποκατάσταση όπως επιτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα μας (μαγνητική για διάγνωση-ορισμό του προβλήματος, φαρμακευτική αγωγή, κλασική φυσικοθεραπεία, laser, υπέρηχοι, μασάζ κ.α.) δεν αναγνωρίζουν σχεδόν ποτέ την πραγματική αιτία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί και να αντιμετωπιστεί. Όλο αυτό οδηγεί τον ασθενή στο να παίρνει χρόνια φάρμακα και στη λογική “μάθε να ζεις με το πρόβλημά σου". Το Manual Therapy είναι αποτελεσματικό γιατί αναγνωρίζει και λύνει την αιτία του προβλήματος και δεν στοχεύει μόνο στο σύμπτωμα δηλαδή στην προσωρινή ανακούφιση του ασθενή.

Φυσικοθεραπεία ΔΕΝ είναι τα μηχανήματα, αλλά οι εξειδικευμένες τεχνικές που εφαρμόζονται μέσω των χεριών του θεραπευτή!

Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση μεγάλης ποικιλίας αθλητικών και τραυματικών κακώσεων

Αθλητικές Ομάδες

Έχω διατελέσει υπεύθυνος στον τομέα θεραπείας-αποκατάστασης των Π.Α.Ε Παναχαϊκή, ΠΑΕ Παναιγιάλειος, ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας στο ποδόσφαιρο, Α.Σ Απόλλωνας Πάτρας στο μπάσκετ, Ορμή Loux στο handball, ΝΟΠ στην κολύμβηση και στο water polo, Παναχαϊκή στον στίβο.

https://www.physiokrithis.gr/wp-content/uploads/2018/11/krithis_omad_01-100x125.png
https://www.physiokrithis.gr/wp-content/uploads/2018/11/krithis_omad_02-100x125.png
https://www.physiokrithis.gr/wp-content/uploads/2018/11/krithis_omad_03-100x125.png
Περισσότερα για τις παθήσεις και τις μεθόδους που χρησιμοποιώ