Πελματογράφημα

Πελματογράφημα Ενηλίκων

 

Είναι μια πλατφόρμα αισθητήρων που καταγράφει την κατανομή της πίεσης κάτω από την πελματιαία επιφάνεια κατά την διάρκεια του βαδίσματος.

Η μέθοδος των μετρήσεων στηρίζεται στην τεχνολογία των βαθμονομημένων αισθητήρων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι σε θέση να κάνουν στατικές και δυναμικές μετρήσεις.

Οι πελματογράφοι χρησιμοποιούν την δυναμική μέτρηση που είναι καλύτερη, αφού καθορίζει το βάρος σε συνθήκες πραγματικής κίνησης, αυτός είναι και ο λόγος που οι πελματογράφοι μας είναι από τους πιο αξιόπιστους της αγοράς!

Οι συνηθέστερες παθήσεις που χρειάζονται πελματογράφημα είναι: Λόρδωση , δισκοπάθεια , σκολίωση, ανισοσκελία, ραιβό πόδι, βλαισό πόδι, κοιλοποδία, πλατυποδία , βλαισός μέγας δάχτυλος , άκανθα πτέρνας πτώση μεταταρσίου, πελματιαία απονευρωσίτιδα.

 

Πελματογράφημα Παιδιών

 

Η ποδική καμάρα του ανθρώπου διαμορφώνεται έως την ηλικία των 12 ετών περίπου.

Δημιουργώντας τα κατάλληλα ερεθίσματα και την απαιτούμενη υποστήριξη που χρειάζεται το πέλμα ενός παιδιού , επιτυγχάνουμε τη σωστότερη διαμόρφωση αυτού.

 

Το παιδί που θα χρησιμοποιήσει πέλμα κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης της ποδικής καμάρας, είναι πολύ πιθανό να ανήκει ως ενήλικας στο 5-10% του πληθυσμού που δεν θα χρειαστεί ποτέ στη ζωή του να χρησιμοποιήσει πέλμα.

Αυτό σημαίνει πολύ καλύτερη στήριξη ολόκληρου του κάτω άκρου, της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης. Αυτό έχει ως φυσικό συνεπακόλουθο τη μεγάλη μείωση των πιθανοτήτων να παρουσιάσει στο μέλλον προβλήματα υπέρχρησης των αρθρώσεων και των μυών. Επίσης η σωστή στήριξη των πελμάτων συνεισφέρει κατά μεγάλο βαθμό στη σωστή στάση ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος.

Πονάνε τα πόδια σας;
Αντιμετωπίζετε προβλήματα στα ισχία, στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη η στον αυχένα;
Έχετε διαβητικό πόδι ή σκληρύνσεις του δέρματος στο πέλμα;

 

Αν η απάντηση σε κάποια από τα παραπάνω είναι ναι, τότε η λύση στα προβλήματα σας είναι τα ορθωτικά πέλματα.

Τι είναι ο πελματογράφος;

Είναι μια πλατφόρμα αισθητηρίων που καταγράφει την κατανομή της πίεσης κάτω από την πελματιαία επιφάνεια κατά την διάρκεια του βαδίσματος. Η μέθοδος των μετρήσεων στηρίζεται στην τεχνολογία των βαθμονομημένων αισθητηρίων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι σε θέση να κάνουν στατικές και δυναμικές μετρήσεις. Οι πελματογράφοι χρησιμοποιούν την δυναμική μέτρηση που είναι καλύτερη, αφού καθορίζει το βάρος σε συνθήκες πραγματικής κίνησης, αυτός είναι και ο λόγος που οι πελματογράφοι μας είναι από τους πιο αξιόπιστους της αγοράς!

 

1ο βήμα: Βάδιση και Μέτρηση

Για να αξιολογήσουμε την κάθε περίπτωση και την έκταση του προβλήματος, σας ζητάμε κάτι πολύ απλό… να περπατήσετε! Εσείς απλά βαδίζετε στον πελματογράφο και εμείς παίρνουμε τις μετρήσεις σας. 

 

2ο βήμα: Ανάλυση και Αξιολόγηση

Οι εξετάσεις που καταγράφονται από τον πελματογράφο αναλύονται και αξιολογούνται από τον ειδικό θεραπευτή με την βοήθεια υπερσύγχρονων υπολογιστών και λογισμικού. Ο υπολογιστής αναπαράγει τις συνθήκες και τον τρόπο βάδισης βασιζόμενος στο μέσο όρο πιέσεων των πελμάτων του ασθενούς. 

 

3ο βήμα: Σχεδίαση και Κατασκευή

Τα στοιχειά που καταγράφονται από τον Η/Υ, μαζί με την υπόλοιπη κλινική εικόνα του ασθενούς, καθώς και η αξιολόγηση του ειδικού θεραπευτή προωθούνται στα εργαστήρια και στο μηχάνημα κοπής των ορθοπεδικών πελμάτων. Εκεί μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής, δημιουργείται το τρισδιάστατο ψηφιακό αποτύπωμα του ασθενούς και στη συνεχεία κατασκευάζεται το ορθοπεδικό πέλμα που είναι μοναδικό κατά περίπτωση. 

 

4ο βήμα: Εφαρμογή και Θεραπεία

Τα ορθωτικά πέλματα είναι έτοιμα! Ο ειδικός θεραπευτής θα σας καλέσει και μαζί θα δοκιμάσετε για πρώτη φορά τον νέο τρόπο να περπατάτε…όπως ποτέ πριν! Με τα καινούργια σας ορθωτικά πέλματα, πετυχαίνουμε σωστό καταμερισμό δύναμης σε όλο το πέλμα, την καλύτερη στάση του σώματος κατά την βάδιση και την απόσβεση των κραδασμών.

 

Οι συνηθέστερες παθήσεις που χρειάζονται πελματογράφημα είναι:

Λόρδωση, δισκοπάθεια, σκολίωση, ανισοσκελία, ραιβό πόδι, βλαισό πόδι, κοιλοποδία, πλατυποδία, βλαισός μέγας δάχτυλος, άκανθα πτέρνας πτώση μεταταρσίου, πελματιαία απονευρωσίτιδα.