Αθλητικές Κακώσεις – Ρήξη Χιαστών Συνδέσμων – Μηνίσκων

Αθλητικές Κακώσεις - Ρήξη Χιαστών Συνδέσμων - Μηνίσκων

Οι αθλητικές κακώσεις όπως μυική θλάση, διάστρεμμα ποδοκνημικής, άρθρωσης κ.α. είναι πολύ συχνές κακώσεις. Χρειάζονται άμεση φυσιοθεραπευτική παρέμβαση (μέσα στις πρώτες 48 ώρες) έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αποκατάστασης. Συχνές αλλά όχι όπως οι προηγούμενες κακώσεις, είναι και οι ρήξεις των χιαστών συνδέσμων και των μηνίσκων.

Έχω χειρουργηθεί για αποκατάσταση των χιαστών συνδέσμων και των μηνίσκων. Θα επανέλθει το πόδι μου στην αρχική κατάσταση ή θα έχω πρόβλημα για πάντα;

Εφόσον γίνει σωστό χειρουργείο και σωστή μετεγχειρητική φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση ο ασθενής θα επανέλθει 100% σε όλες τις δραστηριότητες του που έκανε και πριν τον τραυματισμό του. Υπάρχουν εξειδικευμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης που εγγυώνται την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς.

Η ρήξη - κάκωση μηνίσκων χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση;

Το 90% των κακώσεων - ρήξεων των μηνίσκων μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργείο, ακόμα και στους επαγγελματίες αθλητές. Αρκεί βέβαια να γίνει σωστή αποκατάσταση έτσι ώστε να επανέλθει 100% η λειτουργικότητα του γόνατος.